Teruglevering van stroom

Energie moet steeds duurzamer opgewekt worden. Daarom kun je bij ons kiezen voor 100% groene energie. Ook kun je gratis zonnepanelen bij ons krijgen. Op deze manier wek je zelf groene stroom op en bespaar je direct op je energiekosten.
Als je zonnepanelen op dak hebt liggen, wekken deze de gehele dag door stroom op. Omdat je vaak niet de hele dag stroom verbruikt, kun je stroom terugleveren aan ons.
Hiervoor ontvang je een terugleververgoeding. Breng zelf altijd eerst jouw netbeheerder op de hoogte zodat het vastgesteld is dat je terug kan leveren.

Teruglever vergoeding

Lever je tot 5.000 kWh energie per jaar terug, dan is de waarde van de teruggeleverde stroom gelijk aan het kale leveringstarief (exclusief overheidsheffing en btw zoals in ons contract is afgesproken). Boven de 5.000 kWh is het 75% van het leveringstarief (exclusief overheidsheffing en btw). Maar het gemiddelde Nederlandse huishouden blijft ruim onder die 5.000 kWh.

De voorwaarden

Salderen kan enkel tot een aansluitcapaciteit van maximaal 3x 80 ampère (A).
Bedrijven kunnen tot maximaal 10.000 kilowattuur (kWh) per jaar salderen, consumenten onbeperkt.

Hoe werkt terugleveren?

Terugleveren wordt ook wel salderen genoemd. Salderen is het verrekening van de geproduceerde en verbruikte elektriciteit. De stroom die je met zonnepanelen opwekt en die je niet gebruikt, lever je terug aan ons. Op de momenten dat jouw panelen minder opwekken, leveren wij jou stroom.

Dat verrekenen we met elkaar, zodat het kan zijn dat jij veel minder betaalt voor de stroom die je nog van ons nodig hebt. Om te kunnen 'salderen' moet je meter deze teruglevering wel kunnen registreren. Kies daarom voor een meter die dit kan.

De saldering vindt per telwerk plaats. Dit betekent dat opgewekte stroom in de normaaluren wordt gesaldeerd met het verbruik in de normaaluren. Hetzelfde geldt voor opgewekte en verbruikte stroom in de daluren. Voor het eventuele restant aan opgewekte stroom per telwerk wordt een terugleververgoeding uitgekeerd zoals hierboven is beschreven. Afhankelijk van jouw contract wordt er dagelijks, maandelijks of jaarlijks gesaldeerd en uitgekeerd.

Hoe vaak kan ik salderen?

Het hangt van je contract af of we dagelijks of jaarlijks salderen. Hieronder zie je een overzicht en rekenvoorbeelden.

Rekenvoorbeeld: 

Je hebt zonnepanelen op dak. Per jaar leveren je zonnepanelen 2000 kWh op.
Deze stroom verbruik je niet allemaal zelf omdat je niet de hele dag stroom verbruikt. Daarom wordt er een deel van jouw opgewekte energie teruggeleverd aan ons. In het voorbeeld verbruik je 1000 kWh zelf en lever je 1000 kWh terug. Hiervoor ontvang je een terugleververgoeding. 

Teruglevering rekenvoorbeeld
Verbruik huishouden A 3000 kWh
Opwekking huishouden A 2000 kWh
   
Eigen stroom verbruik 1000 kWh
Teruglevering 1000 kWh
   
Stroom van leverancier 2000 kWh

Gratis zonnepanelen

Zonnepanelen voor iedereen

Wil je graag zonnepanelen, maar kijk je op tegen de investering? Goed nieuws: wij maken zonnepanelen bereikbaar voor iedereen.

De zonnepanelen betalen wij, jij betaalt alleen een bedrag per opgewekte kilowattuur (kWh) zonne-energie. Dat geld verdien je meteen terug, omdat je ons veel minder betaalt voor jouw elektriciteitsverbruik. Na 15 jaar zijn de zonnepanelen van jou. Dan hoef je niets meer te betalen voor de opgewekte zonne-energie. En ga je dus echt goed geld verdienen.

 

Meer informatie

Verdien aan je groene stroom

Geen klant bij ons? Ook dan kun je via ons zonnepanelen krijgen. Vergeet het niet door te geven aan je energieleverancier en netbeheerder. Want alleen dan kun je stroom gaan terugleveren. En profiteren van het 'salderen'.

Heb je vragen over je energiecontract?

Onze klantenservice helpt je iedere werkdag van 9.00 - 17.00 uur via 088 - 304 10 00
(lokaal tarief).

Liever via e-mail? Vul ons contactformulier in en je krijgt binnen 5 werkdagen reactie.

Ga naar klantenservice